• coronata@si.t-com.hr
  • GSM: +385(0)98.211.140

APARTMANIMURTER - KORNATI

Murter, 19.06.2024. / 18:45:47

MURTER WEATHER
Naslovnica>Murter - Kornati
29.03.2016.
Zašto Murter?

Zbog svog geografskog položaja Murter je jedinstveno turističko odredište. Otok je s kopnom spojen pokretnim mostom koji omogućava dobru prometnu povezanost s ostatkom županije, te gradovima Šibenikom, Zadrom i Splitom. U blizini Murtera nalaze se čak dva nacionalna parka prirode, Kornati i Krka te parkovi prirode Telaščica i Vransko jezero. Zbog čistog mora, zraka i skrovitih uvala privlačan je onima željnima mirnog odmora. Već tradicionalno je omiljeno odredište nautičara, koji poznaju Murter kao gastronomsko središte te najbolju polazišnu točku prema Kornatima. Povećanjem ponude aktivnog odmora, kao i dolaskom zanimljivih glazbenih festivala, Murter postaje sve zanimljiviji i mlađim gostima, koji traže idealnu kombinaciju odmora i zabave. 

06.03.2016.
Aktivnosti i znamenitosti

Ljubitelji prirode, zabave ili aktivnog odmora, Murter i okolica pružaju za svakog ponešto. predlažemo vam samo neke od aktivnosti i lokacija koje možete istražiti za vrijeme vašeg boravka. Za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte, možemo organizirati odmor po vašoj mjeri.

05.03.2016.
Zašto Kornati?

Zbog izuzetnih prirodnih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obale i bogatog ekosustava, godine 1980. veći dio Kornatskog akvatorija proglašen je nacionalnim parkom. Danas NP "Kornati" zauzima površinu od oko 220 km2 i uključuje ukupno 89 otoka, otočića i hridi. Kopneni dio parka čini tek manje od 1/4 ukupne, dok je sve ostalo more.

Apartments Murter Island Kornati National Park Croatia