• coronata@si.t-com.hr
  • GSM: +385(0)98.211.140

APARTMANIMURTER - KORNATI

Murter, 26.03.2023. / 14:44:56

MURTER WEATHER
Naslovnica>Murter - Kornati>Aktivnosti i znamenitosti
06.03.2016.

Aktivnosti i znamenitosti

Ljubitelji prirode, zabave ili aktivnog odmora, Murter i okolica pružaju za svakog ponešto. predlažemo vam samo neke od aktivnosti i lokacija koje možete istražiti za vrijeme vašeg boravka. Za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte, možemo organizirati odmor po vašoj mjeri.

Crkva sv. Roko
Pri ulasku ulasku u Murter s desne strane uočiti ćete na brdu Vršine crkvicu sv. Roka. Popnite se stepenicama, gore Vas čeka nagrada – pogled koji seže na cijeli otok Murter i okolicu. Ako ste 16.kolovoza nađete u mjestu Murter, možete se pridružiti hodočasnicima koji nose kip sv. Roka kroz stari dio Murtera. Tom prilikom možete vidjeti tradicionalne murterske nošnje.

Betinski muzej drvene brodogradnje
Susjedno mjesto Betina uživa i neslužbeni, ali priznati, status jadranskog centra drvene brodogradnje. posjetite ovaj zanimljivi multimedijalni centar.

Ronjenje
Ronjenje u Murterskom podmorju i na kornatima posebno je zanimljivo zbog brojnih procjepa, jama i špilja koje se nalaze u podmorju. U murteru se nalaze dva ronilačka centra koja nude različite programe, od početmičkih tečajeva do specijalizirane stručne obuke.

Biciklizam
Mjesta na otoku spojena su mrežom biciklističkih staza. potražite biciklistički kartu u našem uredu i istražite otok na dva kotača.

Nacionalni park Krka 
po mogima najlijepši nacionalni park Hrvatske, Slapovi krke nalaze se na manje od sat vremena vožnje od Murtera.

Park prirode Vransko Jezero
Park prirode Vransko jezero proglašen je prirodnim i ornitološkim rezervatom. Turiste na Vransko jezero privlače ribolov i foto - safari.

Apartments Murter Island Kornati National Park Croatia